ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВАЛЕРИЯН ЗАБОЛОТНИЙ!

       

Уважаеми Валериян Владимиров Заболотний! Българската община в Република  Молдова има случай да Ви поздрави с Рожден ден. От самото начало на българското национално-културно движение в Молдова Вие бяхте сред тези, които представяваха и защитяваха интересите на българската общност, прилагаха големи усилия за създаване на условия по възраждане, запазване и развитие на българските езикови, културни и духовни ценности и традиции.

      Като вице-президент на Международен фонд за помощ на ветераните и инвалидите на спорта(IFAVIS), оглавяван от нашият земляк Григорий Карамалак, Вие продължихте вековните спортни борчески традиции на бесарабските българи. Вашите спонсорски и организационни поддръжки, в това число и като вице-преэидент на Федерация по борба, прославиха Международния турнир по борба «Олимпий Панов» по целият свят.

     Вашият опит като председател на Международна ассоциация за приятелство и сътрудничество «Молдова-България» стана особенно сполучлив и предизвика на ръководена от Вас организация не само известност, но и признателност от цялата българска общност и в Молдова и в България. Вашите публикации, в това число и на нашият сайт за проблемите на българите в Молдова,  Вашето участие в известната конференция на българските общности извън България в Брюксел под патроната на вицепрезидента Маргарита Попова, Вашите предложения за бъдещето на българските общности в чужбина, в това число и в Молдова представяват особенна ценност по своята новизна, актуалност и значимост.

     Пожелавами на Вас и на Вашето очарователно семейство здраве, късмет, успехи и изобилие във всичко.

              Управителният Съвет на Българската община в Република Молдова

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31