ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НИНА ТОПАЛОВА - ДИМОВА!

 Уважаема Нина Стапановна!

Управителния съвет на Българската община в Република Молдова, от все сърдце Ви поздравява с Рожденият Ви ден. На  българската общност в цяла Бесарабия  Вашето име се асоциира с неуморна дейност по възраждане и развитие на българските езикови и културни ценности и трациции, възкръсване на много календарни събития, исторически дати и известни и прочути личности незаслужено забравени в паметта на народа. Вие се ползвате с голям авторитет и уважение от местните органи на властта във всички български села и особенно от ръководството на Тараклийски район.

     Като секретар на Българската община в Република Молдова Вие не само извършвате цялото деловодство, но фактически организирате и регулирате  всичката информационна  дейност, курирате организационните връзки между българските организации, в това число и извън страната, координирате цялата  международна дейност на общината.

     Като вице-спикер на Световния  Парламент на българите, Вие активно сътрудничате  с Асоциацията на българите по света, съумяхте да реализирате с голяма полза няколко проекта по време на своите официални визити в няколко области в България, които имат сериозна перспектива . Благодарение на Вашата дейност и на депутатската фракция в Световният парламент на българите, за интересите, нуждите и правата на българите в Молдова се запознаха българите от всички емигрантски центрове и български общности извън България.

     Генерираните  от вас идеи намериха реализация в няколко Ваши сериозни проекти, които имат пряко отношение за реализация на побратимските отношения с различни региони в България, в това число и в образователни и културни връзки, както и цели младежски програми на българчета от Молдова и България.

     Ние се гордеем, че Вашата дейност има сериозни позитивни резултати и в активизация на други български обществени организации, учебни заведения, библиотеки, културни центрове и т.н.

     На Вас и Вашето семейство пожелаваме здраве, щастие, любов, успехи, изобилие и всичко най-добро.

                                 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31