ИЗЛОЖБА НА МЛАДАТА БЕСАРАБСКА ХУДОЖНИЧКА АЛЛА БАЛАН БЕ ОТКРИТА В СЛИВЕН

В Клуба на дейците на културата в Сливен днес бе открита изложба на младата художничка Алла Балан.

Тя е от Болград, Украйна, възптаничка е на известната Болгардска гимназия, където в момента преподава изобразително изкуство и художествено творчество.

Това е първата задгранична изложба на 24-годишната художничка, която се представя с графика, илюстрации, пейзажи и натюрморти, изпълнени с акварел и масло.

За Агенция Сливен Алла разказа, че и по майчина, и по бащина линия е българка по произход и в нейното семейство, както и в стотици други в района на Болград, с любов се съхраняват българския език и традиции, предават се от поколение на поколение. Особено голям е интересът към българския фолклор, който се изучава и в училище. За всички етнически българи там срещата с България е един несекващ копнеж. И ето че за самата нея това вече е осъществена мечта...

Алла не скри възхищението си от България и българската природа, които провокират порива и очите ѝ на живописец и творец.

Сподели и намерението си да създаде цикъл от живописни платна, посветени на Сливен и прародината - България.

Откриването на изложбата предизвика подчертан интерес от страна на сливенската общественост. На него присъстваха представители на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабските и таврийските българи в Сливен, на неправителствени и културни организации, както и бесарабски българи - преселници от Молдова и Украйна.

Кметът на Сливен инж. Кольо Милев също уважи събитието. В приветствието си той подчерта, че Общината и занапред ще подпомага разширяването на културните и икономически връзки на региона с бесарабската диаспора.

Видео от откриването можете да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=yDBFd1_OZW4

https://www.youtube.com/watch?v=q-XM16-v3-s

https://www.youtube.com/watch?v=PvQ0UNG3FfA&feature=youtube_gdata

http://www.agencia-sliven.com/index.php?id=148430

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31