Приглашаем всех на хоро 24 мая 2015г. "Аз харесвам българските народни танци"

Дорогие и уважаемые сонародники!

Приглашаю всех принять участие в международной инициативе "Аз харесвам българските народни танци"  (Мне нравятся болгарские народные танцы) и 24 мая организовать свое хоро в рамках этой инициативы.  

Жителей гор. Кишинева от имени БОРМ и имени директора болгарской библиотеки Христо Ботева госп. Анны Стратьевой приглашаем принять участие в нашем хоро.

 
Ждем всех желающих 24 мая 2015 г. по адресу бул.Григоре Виеру, 25 в 13 часов.
 

г. Кишинев

 ул. Григоре Виеру, 25

библиотека «Христо Ботев»

http://bibliobotev.wordpress.com/

 
---------- Forwarded message ----------
From: Veselka Petrova <vpetrova@moda.bg>
Date: 2015-04-30 16:59 GMT+03:00
Subject: Международна кампания "Аз харесвам българските народни танци" - Включи се и ти!
To: sabii@borm-md.org

Здравейте,


Казвам се Веселка Петрова и съм редактор в Българският моден портал Fashion.bg.

Пиша Ви във връзка с международна кампания, на която ние сме съорганизатор и основен медиен партньор и която много бихме се радвали да подкрепите.

По-долу ще откриете подробна информация за проекта:

 

Нека всички да се включим в Международната кампания 
"Аз харесвам българските народни танци"

 

От началото на 2015 година се провежда конкурсът Richmart Vintage в подкрепа на българските фолклорни танци и мода. Идеята е на фабриката за мъжки костюми Ричмарт (www.richmart.fashion.bg), която наскоро получи Златна игла на Академията за мода за цялостен принос към шивашката индустрия в България. Съорганизатори и партньори са Национален фолклорен ансамбъл "Българе", Fashion.bg(www.fashion.bg) и Be Global Fashion Network (www.bgfashion.net)

Основната цел е да се популяризират българските народни танци в България и чужбина, като те се представят с видео клипове, изпратени от професионални танцьори или любители, облечени в костюми и модерни дрехи, вместо с народни носии. Някои от клиповете са направени и на модерна музика (хип-хоп, рок и др.), за да се илюстрира идеята, че българските танци са уникални и те биха могли да влязат в дискотеките и да се танцуват на всякаква музика по цял свят. Много от клиповете могат да бъдат разгледани в сайта www.richmart-vintage.com.

Постепенно поради големия интерес конкурсът премина в международна кампания, чиято цел е да се заговори за България в световен мащаб. Така чрез магията на българския фолклорен танц ще се рекламира България, българската индустрия и всичко, което е произведено в България като нещо качествено и уникално, каквито са неравноделните ритми в българските фолклорни танци. 

Пикът на кампанията ще бъде на 24 май. Призоваваме всички българи да се включат в нея като на 24 май танцуват български хора и заснемат кратки видео клипове, които да публикуват в youtube и facebook със заглавие "Аз харесвам българските фолклорни танци!". Можете да добавите своето име, фирма и т.н. Стремежът на организаторите и партньорите на кампанията е да се заговори масово за България и българските танци. 

Много известни личности подкрепиха кампанията, като заснеха кратки видео клипове (www.richmart-vintage.com/posts/Video). На пресконференция в София през февруари Алфредо Торес се включи в кампанията. Той направи атрактивна демонстрация на шопско хоро върху салса музика, заедно с Формация RICHMART. Алфредо Торес отбеляза, че подкрепя проекта, защото харесва естетизма на българския фолклор и като цяло идеята е много съвременна с поглед към бъдещето. 

На 5 април, неделя, във Велико Търново се състоя среща на партньорите - Ричмарт, Национален фолклорен ансамбъл "Българе" и Fashion.bg, на която бяха обсъждани множество идеи, за да се гарантира успеха на кампанията. Беше взето решение да бъдат създадени и клипове, демонстриращи как точно се танцуват най-популярните български хора, за да може всеки, който желае да научи и нови танци. Те ще бъдат публикувани на сайта richmart-vintage.com 

Българските фолклорни танци носят здраве и настроение. Това ще бъде едно от посланията на кампанията, която се стреми да увлече и чужденците да танцуват български хора и ръченици или поне световните медии да забележат нашата инициатива. 

"Нека целият свят да очаква 24-ти май! Дръж се земьо, българин те гази! Нека заедно да направим осмото чудо на света!", това е призивът на организаторите.

 

В писмото прикачам и снимки от споменатите събития, а това са линковете към клиповете:

https://www.youtube.com/watch?v=Y7gfCOb1KD0 - Пресконференция RICHMART - как да се утвърди марката 'Made in Bulgaria' - Алфредо Торес

https://www.youtube.com/watch?v=KrOstfDCdYE - Формация RICHMART

 

Ще се радваме да споделите информацията на Вашия сайт и да призовете членовете си да се включат в инициативата.

Моля, ако публикувате информацията - изпратети ни линк към публикацията и/или фейсбук профила.

Благодаря предварително.

 

Поздрави,
Веселка

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31