Честит Рожден ден Иван Забунов!

                                           
                         Уважаеми г-н Иван Забунов!
                  Дорогой Иван Данилович!
 
     Болгарам Республики Молдова выпала большая честь быть создателями первой официально зарегистрированной республиканской общественной национально-культурной организации – 2 июля 1989 г. появилось возглавляемое Вами Болгарское общество «Возрождение». Ваш пример вдохновил на организационное  структурирование самую передовую и активную часть других национальных меньшинств, в результате чего появились десятки новых общин, ассоциаций, обществ, культурных центров и др. Вы и сегодня являетесь признанным первооснователем этнокультурного ренессанса  не только болгар, но и других национальных меньшинств в Республике Молдова!
 
     Уважаеми г-н Иван Забунов! Вашите научни изследвания и днес остават актуални по своята новизна и своят принос в областта на българистиката. Вашата научна подготовка, Вашите сериозни изследвания остават и днес актуални по своята новизна и своя принос в българистиката. Като съставител и един от авторите на книгата «Българите в Република Молдова. Организационна дейност», Вие съумяхте убедително да покажете, как българската общност в Република Молдова пребори дори и най-големите бариери за да си запази своята идентичност и да създаде нови условия за своето бъдеще развитие. Книгата «Българите в Република Молдова. Организационна дейност.» е  химн за всички поколения на бесарабските българи и техните днешни достойни потомци.Тя стана своебразен отчет, изпид на мъжество, достоинство и родолюбие. Тя е урок за бъдещите поколения на българите в Молдова.
 
     Цялата богата история на българското национално-културно движение в Република Молдова подтвърждава, че каквато и да има сериозна идея, инициатива, концептуално аргументирана програма, Вашето участие или авторство има пряко отношение. Вие винаги сте в първите редове на защитниците на нашите сънародници от дискриминационни решения в езикова, културна, духовна, образователна, кадрова, икономическа, политическа и други области. Като най-бележит пример е Вашето участие и борба за запазване на Тараклийски национално-културен район. Това се вижда и от Вашата неуморна дейност в международни организации и най-активно като председател на комиссията в Световният Парламент на българите. Като политик и общественник вие сте отбелязани с високи държавни награди – заслужил деятел «Om Emerit» и  Почетен Орден «Ordinul de Onoare».
 
     Пожелаваме Ви,  уважаеми Иван Данилович, и по-нататък да бъдете полезни на българщината, а Вашите нови книги с радост да бъдат посрещани от Вашите почитатели. На Вас и на Вашето семейство здраве,  успехи, благополучие, късмет и много любов! Честит Рожден ден! Многая лета! 
 
        Управителният Съвет на Българската община в Република Молдова.

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31