Проект за детските градини "Изграждане на капацитет на предучилищни институции".

Сътрудници от детските градини в България, Молдова, Гърция и Португалия ще обменят опит

Проект за детските градини "Изграждане на капацитет на предучилищни институции" от программата на европейския съюз "Еразъм +" и българския Център за развитие на човешките ресурси обедини четири държави. Водещият организатор на проекта е детската градина "Пролет" от Харманли, България, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2091087

За транснационалния проект беше съобщено на семинар за ръководители на институции за ранно образование в град Тараклия. Мероприятието бе организирано от молдовския партньор - неправителствената организация "Тук и сега" с ръководител Нина Топалова.

От страна на Молдова в проекта ще вземат участие три детски градини в селата с предимно българско, молдовско и гагаузко население Кайраклия, Балабану и Копчак.

По думите на организаторите основната цел на проекта е обмен на добри практики между детските градини, изграждане на капацитет от администратори и учители в предучилищни институции по няколко теми: проекти на ЕС, Рамка на образованието и грижи в ранна детска възраст, съхранение и подкрепа на традициите в предучилищното ниво на образование, социално включване на деца с увреждания и деца в неравностойно положение.

Член на екипа на проекта от българска страна Наталия Канцелевич по скайп-конферентна връзка между Тараклия и Харманли отговори на въпросите, които бяха зададени от участниците.

В рамките на проекта петима участници от молдовска страна в най-скоро време ще посетят детска градина в Гърция, където ще гледат театрално представление, след което ще разкажат за своите методики в работата с малките деца.

Проектът "Изграждане на капацитет на предучилищни институции" ще продължи до края на март 2021 г.

 

Ирина Богоева

 

Важная информация

П В С Ч П С В
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30