Поздравления

С ДНЕМ СЛАВЯНСКОЙ ПИСЬМЕННОСТИ И КУЛЬТУРЫ!

С ПРАЗДНИКОМ ВАС БРАТЬЯ СЛАВЯНЕ!

С ДНЕМ СЛАВЯНСКОЙ ПИСЬМЕННОСТИ И КУЛЬТУРЫ!
 
          24 мая 863 года в городе Плиске, который в то время был столицей Болгарии святые равноапостольные братья Кирилл и Мефодий огласили изобретение славянского алфавита.
День их канонизации  — 24 мая, провозглашен Днем славянской письменности и культуры. 
За это величайшее изобретение и католической и православной церковью они  воздвигнуты  в ранг Святых, а по инициативе папы Иоанна Павла II. они объявлены покровителями современной Европы. Более 200 учеников Кирилла и Мефодия способствовали тому, что кириллица распространилась  на Балканы, пересекла Дунай и достигла границу Древней Руси.

Поздравителен адрес по случай деня на бесарабските българи

Посолството на Република България в Република Молдова поздравява бесарабските българи в Молдова.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, УВАЖАЕМИ ПЕТЪР ЖЕКОВ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, УВАЖАЕМИ НАШ СЪРАТНИК, ПРИЯТЕЛ И СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ, ПЕТЪР ЖЕКОВ! 

Честит рожден ден, Николай Куртев!

 
Делото на Николай Д. Куртев не се помества в параметрите на един живот, една личност, един талант!
 
     Днес своята 72-та годишнина отбелязва един от участниците и организаторите на българското национално-културно движение в Молдова Николай Дмитриевич Куртев, носител на държавна награда на РМ Орден «Глория мунчий» и български награди «Иван Вазов» и «Паисий Хилендарски». Поздравления изпратиха и колегите на виновника от Българската община в РМ.
 
Уважаеми Николай Дмитриевич!  Управителният съвет на Българската община в Република Молдова с големи радостни чувства използва случая на Вашият рожден ден да изрази общата признателност на цялата българска общност в нашата страна, най-първо на всички жители независимо от национална принадлежност на Тараклийски район, на всички, които знаят Вас и Вашата многостранна педагогична, научна, литературна, административна, държавна и обществена дейност за Вашият още до край неоценим  значителен принос в националната идентичност на бесарабските българи. Колкото и да се опитаме да разберем Вашата уникална личност, такива огромни параметри на професионални интереси не се поместват в представата за извършено от един човек!
 

Степан Николаев Куртев на 70 години!

Честит Юбилей, Степан Куртев!

Уважаеми Степан Николаевич !

     Управителния Съвет на Българската община в Република Молдова в целият си състав има щастие от все сърдце да Ви поздрави с  Вашият прекрасен Юбилей!

     Вашето име е известно  като политик, държавник , дипломат,  и не по-малко  като един от най-големите родолюбци и изтъкнати лидери на българското национално-културно движение в цяла Бесарабия.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИХАИЛ МОКАН!

         С ДНЕМ РОЖДЕНИЯ, МИХАИЛ МОКАН 

     Сегодня вместе с боевыми товарищами, родными, близкими и друзьями свой День рождения отмечает главный «афганец» Молдовы, дважды Кавалер Ордена Красной Звезды, экс-депутат Парламента РМ, председатель Союза ветеранов войны в Афганистане Михаил Михайлович Мокан! О деятельности этой уникальной общественной организации давно напрашивается увесистая книга. О своем командире и председателе скажут много его соратников и членов СВВА.

 

ТОЙ ПРОБУДИ БЪЛГАРЩИНАТА В ПАРКАНИ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПЕТЪР ЖЕКОВ!

      Щастлив съм да изпълня настоятелното желание на членовете на Управителния Съвет и на стотици наши активни родолюбци и да честитя с рожден ден един от основателите  и най-активни дейци неуморни борци на българското национално – културно движение не само в Молдова и Приднестровието, но и в цяла Бесарабия Петър Кирилов Жеков

Честит юбилей, госп.Забунов!

 

Уважаеми г-н Иван Забунов!

    От името на Управителните Съвети на оглавявани от нас български обществени организации в Република Молдова приемети нашите искрени и сърдечни поздравления по случай на Вашият юбилей.

 

СТОЖЕР НА БЪЛГАРЩИНАТА В ПАРКАНИ!

       Днес е сложно да отговориш на въпроса «На кого повървя по-много, на Вас, уважаеми Петр Иванович, че на изборите за кмет на най-голямото българско село извън България неговите жители Ви оказват вече много години абсолютно доверие, или на самите парканци, които виждат и вярват, че и в най-сложни кризисни времена, Вие правите и невъзможното да запазите както икономическото положение на Паркани, така и неговият национален български колорит.

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31